top of page
EkologiSkt nötkött
frÄn LinnusperÀ
TjÀlknöl
Till receptet rekommenderas hörnstek, men inre- eller yttrestek gÄr ocksÄ bra.
-
1-1,5 kg djupfryst nötstek
-
Kryddad saltlag
-
1 liter vatten
-
1 dl salt
-
1 tesked socker
-
œ tesked svartpeppar
-
1 smulat lagerblad
-
15 krossade torkade enbÀr
samt nÄgra kvistar enris.
LÀgg köttet djupfryst i ugnen pÄ 100°C i 10-12h (över natten). Koka upp vattnet till saltlagen, lÀgg i salt och kryddor och koka i 3-4 min. LÀgg det varma köttet i en bunke och hÀll över den heta lagen, som ska tÀcka köttet. LÄt stÄ svalt och övertÀckt i 4-5h. Köttet tar dÄ smak av lagen. Serveras i tunna skivor.
bottom of page