top of page

TjÀlknöl

 

Till receptet rekommenderas hörnstek, men inre- eller yttrestek gÄr ocksÄ bra.

 

  • 1-1,5 kg djupfryst nötstek

  • Kryddad saltlag

  • 1 liter vatten

  • 1 dl salt

  • 1 tesked socker

  • Âœ tesked svartpeppar

  • 1 smulat lagerblad

  • 15 krossade torkade enbĂ€r
    samt nÄgra kvistar enris.

 

LÀgg köttet djupfryst i ugnen pÄ 100°C i 10-12h (över natten). Koka upp vattnet till saltlagen, lÀgg i salt och kryddor och koka i 3-4 min. LÀgg det varma köttet i en bunke och hÀll över den heta lagen, som ska tÀcka köttet. LÄt stÄ svalt och övertÀckt i 4-5h. Köttet tar dÄ smak av lagen. Serveras i tunna skivor.

bottom of page